Top 40 legnépszerűbb link > Érettségi - wyw.hu

Szponzorált linkek
Matematika Próbaérettségi nagykönyv
http://www.polc.hu/konyv/probaerettsegi_nagykonyv_matematika_ketszintu_erett ...

A 12 teljes feladatsor segít, hogy megbirkózhass a középszintű érettségi vizsgával. A kiadvány igyekszik megkönnyíteni tájékozódást és az eligazodást az új, kétszintes érettségi rendszer követelményeit illetően. A szerzők a feladatsorok összeállításánál igyekeztek figyelembe venni a középszintű matematika érettségi ismert követelményrendszerét, az érettségi feladatsor jellegét. Remekül kiegészíti a középiskolában megszerzett tudást, azt és felkészít a vizsgára.

Matematika Próbaérettségi nagykönyv
Német nyelv érettségi tételek
http://erettsegibazis.com/tetelek/Nemet_nyelv/

Német nyelv érettségi tételek emelt és közép szinten.

Német nyelv érettségi tételek
Készüljünk a biológia érettségire
http://www.mandics.hu/erettseg-bio.htm

Röviden és közérthetően áttekintjük, hogy mire számíthatsz, ha biológiából akarsz érettségizni. Először lássuk a szabályokat, aztán az elvárásokat, és végül: jöhetnek az írásbeli mintafeladatok, és kipróbálhatsz egy-két szóbeli tételt is.

Készüljünk a biológia érettségire
Garantált minőségű kidolgozott tételek
http://www.eduline.hu/erettsegi2009-erettsegi_magyar/20090324_magyar_erettse ...

Magyar nyelv és irodalom tantárgyból az eduline.hu hivatalos szaktanácsadója által készített, ellenőrzött, garantált minőségű kidolgozott érettségi tételek tölthetők le az idei érettségire való felkészülés ideje alatt. Az eduline.hu olvasóinak a felkészülésben nagy segítség a magyar nyelv és az irodalom tantárgy letölthető segédanyagai. Ezeket az elmúlt évek során érettségi előtt álló szorgalmas diákok dolgozták ki és töltötték fel önzetlenül, kizárólag azzal a céllal, hogy másoknak megkönnyítsék a felkészülést. A 2009 évi érettségire most valami mással is készültünk. Megbíztunk egy szaktanárt, aki már több éve érettségiztet egy középiskolában magyar nyelv és irodalom tantárgyból, hogy dolgozzon ki ő az eduline.hu olvasói számára minél több irodalom és nyelvtan érettségi tételt.

Garantált minőségű kidolgozott tételek
Kémia érettségi portál
http://kemiaerettsegi.hu/

Aktuális információk a kémia érettségiről és a honlapra feltöltött új anyagokról. Érettségi feladatsorok, megoldókulcsok minden mennyiségben. Az írásbeli vizsgára felkészítő tanfolyamunk, levelező és távoktatásos formában. Fórum: Szólj hozzá, kérdezz, válaszolj, oszd az észt! A középiskolai anyag rövid összefoglalása (általános, szerves és szervetlen kémia). Periódusos rendszer...

Kémia érettségi portál
erettsegi.com
http://erettsegi.com/

erettsegi.com - Angol, biológia, egyéb, etika, földrajz, filozófia, fizika, informatika, irodalom, kémia, matematika, német, nyelvtan, történelem.

erettsegi.com
Biológia jegyzetek
http://www.jegyzetek.hu/jegyzetek.php?targy=1

Állatok kommunikációja, A baktériumok és a vírusok összehasonlítása, A bőr és egészsége, A csontváz egészségtana, Egysejtű állatok törzsei, Az élőlények rendszerezése, A hallás és az emberi fül...

Biológia jegyzetek
Matek érthetően
http://www.matekerettsegi.hu/

Biztosan Téged is nyomaszt, hogy érettségire kell készülnöd. Rengeteg témakör, amit át kellene nézni, sokféle feladattípus, amire jó volna felkészülni. Hogyan tudod bepótolni mindazt, ami az elmúlt három évben kimaradt, és amit közben már elfelejtettél? Ha a tréningünkkel készülsz, olyan, hazánkban egyedülállóan új módszerekkel tanulhatod meg a matekot, amelyek garantálják, hogy képes leszel önállóan értelmezni és megoldani a matematika feladatokat. Ezek az új interaktív videók az oktatási oldalunkon, azaz az internetről futtathatók a tanév végéig. A videó jellegnek köszönhetően bármikor megállíthatod, vagy visszapörgetheted az anyagot. Azonban itt nem csak egyszerű videókról van szó, és éppen ez a siker titka: rendszeresen kérdéseket kapsz, és Neked kell kiválasztanod, vagy éppen beírnod a helyes választ. Mivel Te is részt veszel a munkában, egyúttal meg is tanulod mindazt, amit megértettél. Te fogsz a legjobban csodálkozni saját magadon, hogy milyen jó is tudsz lenni matekból!

Matek érthetően
Kémia előkészítő - Kísérletek
http://www.chem.elte.hu/pr/erettsegi_kiserletek.html

Szívesen érettségiznél kémiából, de előtte szeretnéd kipróbálni az elvégzendő kísérleteket? Hiányos a szertár vegyszerkészlete és kevés a kísérletezésre fordítható idő? Most az ELTE Kémiai Intézete laboratóriumában lehetőséget adunk arra, hogy a kémia szakmódszertan tanárainak irányítása mellett gyakorlatot szerezhess a kísérletezésben! Minden, az emeltszintű szóbeli kémia érettségin elvégzendő kísérletet itt saját kezűleg kipróbálhatsz, és az esetleges kérdéseidre is választ kapsz. A kurzus ingyenes és összesen 2 alkalomból áll, melyeket szerda délutánonként 15.00-18.00 óra között tartunk az Eötvös Loránd Tudományegyetem Kémiai Intézet II. emelet 202. laboratóriumában. Az Intézet címe: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A.

Kémia előkészítő - Kísérletek
Weblaboratórium
http://weblaboratorium.hu/

Biológiai, kémiai oktatási segédanyagok, kidolgozott tételek, kísérletek, számolási feladatok.

Weblaboratórium
Műelemzések
http://www.doksi.hu/elemzes.php?order=elemzes

doksi.hu - Irodalmi műelemzések hasznos gyűjteménye.

Műelemzések
Ingyenes informatika tananyag
http://informatika.gtportal.eu/

Szabadon használható közismereti informatika programozott tananyag, projekt alapú feladatok és oktatási segédanyagok. Az oldal célja, hogy megkönnyítse az az informatikát tanulók és tanítók dolgát. Az elektronikus tananyag és a letölthető segédanyagok egy része a közismereti informatika értettségire való felkészülést/felkészítést hivatott segíteni. Egy része pedig a 33-mal kezdődő, új OKJ rendszerű speciális (adaptált) szakmai képzési programok informatikai moduljaihoz kapcsolódó vizsgakövetelmények szintjéhez igazodik.

Ingyenes informatika tananyag
Online kémiakönyv
http://www.kemiakonyv.hu/

Szervetlen kémia: Szervetlen vegyületek (képlet, előállítás, tulajdonságok) elemtípusok szerint csoportosítva. Szerves kémia: Szerves vegyületek (szerkezeti képlet, tulajdonságok, reakciók) funkciós csoportok szerinti felosztásban. Vegyületlista: Vegyületek (szerves és szervetlen) ABC sorrendben.

Online kémiakönyv
ÉrettségiBázis
http://erettsegibazis.com/

Érettségi tételek, érettségi feladatok minden mennyiségben.

ÉrettségiBázis
matekfeladatok.com
http://www.matekfeladatok.com/

Papp József matematika tanár feladatgyűjteménye. Szöveges feladatok, képletek, online feladatok...

matekfeladatok.com
Földrajz feladatsor gyűjtemény
http://www.libri.hu/hu/konyvek/tankonyvek_segedkonyvek/segedkonyvek/diak/fol ...

Jelen kiadványunk nagy hangsúlyt fektet - a lexikális tudás mellett - a földrajzi kulcskompetenciák fejlesztésére is. Ide tartoznak többek közt a földrajzi vonatkozású szövegek, adatok és ábrák értelmezése és elemzése, a térképolvasás és az ezen való tájékozódás, valamint a térkép használata mint jelentős információforrás. Gyűjteményünk hasznos segítséget nyújthat mindazon tanulók számára, akik érettségi vizsgáik közé a földrajzot is besorolták, legyen az közép- vagy akár emelt szintű.

Földrajz feladatsor gyűjtemény
Hogyan írjunk műelemzést?
http://www.doksi.hu/ehogyan.php

Sokféleképen elemezhetünk egy művet, mégis valamennyi műelemző eljárás - ha különböző úton is -, egy cél felé halad: a műalkotás törvényeinek felkeresése, feltárása felé, s kiemelt szempontok szerint jelentős tapasztalati forrásnak, próbának tekintik konkrét műalkotások konkrét elemzéseit... Az elemzést bekezdésekre kell tagolni, emellett betartani a hármas egységet: a bekezdést általában tételmondattal kell kezdeni, amely magában foglalja a bekezdésekben tárgyalt téma egészét. A tételmondat kifejtéséből áll a bekezdés tartalma. Egy bekezdés általában 5-8 összetett mondatból áll, a bekezdés lezárása pedig utaló mondattal történik, aminek feladata az átvezetés a következő bekezdéshez, tartva ezzel az elemzés gördülékenységét és logikai menetét.

Hogyan írjunk műelemzést?
doksi.hu - Kötelező olvasmányok
http://www.doksi.hu/elemzes.php?order=kotelezo

doksi.hu - Kötelező olvasmányok gyűjteménye, szereplők, történet...

doksi.hu - Kötelező olvasmányok
Töriérettségi.hu
http://torierettsegi.hu/

Töriérettségi.hu Nem csak érettségizőknek! Felkészítés, feladatok, érettségi témakörök, feladatsorok 2006-2008.

Töriérettségi.hu
Informatika érettségi segédanyagok
http://www.akg.hu/info/erettsegi/

Vizsgakövetelmények. Mintafeladatok, megoldási útmutatóval, érettségi feladatsorok (középszint). Érettségi feladatsorok - emelt szint.

Informatika érettségi segédanyagok
Földrajz – így sikerülni fog!
http://www.eduline.hu/hirek/20090305_foldrajz_erettsegi.aspx

A földrajz, mint választható érettségi tantárgy írásbeli és szóbeli megmérettetésből áll. A középszintű földrajz írásbeli érettségi május közepére esik, az érettségi időszak második hetére. Szóban június második felében bizonyíthatjuk felkészültségünket. A földrajz érettségi gyakran készségeket, illetve logikus gondolkodást igényel. Persze elkerülhetetlen egy bizonyos szintű elméleti háttértudás e tantárgyból a sikeres vizsga érdekében.

Földrajz – így sikerülni fog!
felvi.hu - Próbaérettségi
http://www.felvi.hu/felveteli/erettsegi/probaerettsegi

Próbaérettségi: Mintafeladatsorok (vizsgatantárgyaktól függően írásbeli, illetve írásbeli és szóbeli vizsgákon).

felvi.hu - Próbaérettségi
Fejszámolás trükkök
http://fejszamolas.trukkok.hu/

Trükkök: 10 és 20 közötti számok szorzása - 100 és 200 közötti számok négyzete - 4 szám összeadása fejben - 5tel szorzás, bármelyik számot - A számológép legyőzése - Egy dátum kiszámolása a XXI. században - Gyökvonás 10.000 alatti számokból - Gyökvonás tetszőleges számból szgép nélkül! - Hogyan számoljunk gyorsan 20%-ot? - Kétjegyű szám szorzása 11-el - Kétjegyű, kilenccel kezdődő számok négyzete - Kétjegyű, ötre végződő számok négyzete - Kétjegyű, öttel kezdődő számok négyzete - Köbgyökvonás 2-jegyű számok köbéből - Köbre emelés fejben - Megmondom, hogy a szám osztható-e 9-el. - Osztható hárommal? - Prím vagy nem? - Szorzás papíron - Szorzás, osztás 9-cel - Számok összeadása 1-100-ig

Fejszámolás trükkök
Német szintfelmérő
http://www.unionyelviskola.hu/index.php/nyelvi-szintfelmero-tesztek-m/nemet- ...

Nyelvi szintfelmérő tesztek - az Unió Nyelviskola oldalán.

Német szintfelmérő
Érettségi Filozófiából
http://www.jakpet.eoldal.hu/cikkek/filozofia/erettsegi-filozofiabol

Közép és emelt szintű Érettségi Filozófiából. A vizsgák szerkezete, követelmények...

Érettségi Filozófiából
Miklós - Földrajz
http://www.m79.eoldal.hu/cikkek/foldrajz

Tananyagok, jegyzetek, földrajz érettségi segédletek.

Miklós - Földrajz
ePálya
http://www.epalya.hu/

Pályatanácsadás. A pályaválasztás összetett döntési helyzet. Nem mindenki tud önállóan vagy szülei, közvetlen környezete segítségével dönteni. A Tanácsadás oldalain ebben szeretnénk segíteni személyre szabott kérdőíveinkkel, pályakereső és -tervező szolgáltatásainkkal. Tanácsadó munkatársaink is az Önök rendelkezésére állnak.

ePálya
e-tétel.atw
http://e-tetel.atw.hu/

Érettségi, középiskolai tételek, segédanyagok: irodalom, nyelvtan, biológia, történelem.

e-tétel.atw
Magyar nyelv és irodalom
http://www.eduline.hu/hirek/20090310_magyar_nyelv_es_irodalom_erettsegi.aspx

A magyar nyelv és irodalom kötelező érettségi tantárgy. Ezzel kezdődik az írásbeli érettségi. Első napon, általában május elején hétfő reggel 8-tól. A szóbeli érettségi vizsga június második felében zajlik egy napon a többi tantárggyal az iskolák kiírása szerint. Az írásbeli érettségi vizsga elsősorban kreativitást, nyelvi logikát, fogalmazáskészséget igényel, míg a szóbeli vizsga már a lexikális tudást is számon kéri.

Magyar nyelv és irodalom
Fizika középszintű írásbeli, megoldással
http://www.doksi.hu/get.php?lid=6940

Doksi.hu - Fizika középszintű írásbeli érettségi vizsga, megoldással, 2008.

Fizika középszintű írásbeli, megoldással
Tanárajánló
http://www.tanarajanlo.hu/

Helységenként és tantárgyanként kilistázható tanárok.

Tanárajánló
Olvasónaplók, Elemzések
http://www.kotelezokroviden.msnfan.hu/

Túl sok kötelező olvasmányt adtak fel a szünetre? Nincs időd elolvasni őket? Ha válasz igen, akkor látogasd meg oldalunkat! Kötelező olvasmányok rövidítve, olvasónaplók, elemzések várnak rád. Gyere és nézz be! Kötelezők röviden: alsós, 9-es, 10-es, 11-es, 12-es osztályokban kötelező olvasmányok rövid tartalma, elemzése, összefoglalása ingyen elérhető minden elfoglalt diák számára. A hazai és nemzetközi szépirodalom legszebb alkotásainak összefoglalója megtalálható az oldalunkon. A weboldal böngészését szülőknek is ajánljuk, ha nosztalgiázni szeretnének, vagy gyermekük felkészülését segítenék, nem kell elolvasni az összes kötelezőt újra.

Olvasónaplók, Elemzések
Ötösöm lesz fizikából
http://www.libri.hu/hu/konyvek/tankonyvek_segedkonyvek/segedkonyvek/diak/oto ...

Feladatok és megoldások. Dr. Honyek Gyula - Gulyás János - Markovits Tibor. Ez a könyv nem csupán egy feladatgyűjtemény. A szerzők az egyes témakörök bevezető részében összefoglalják az elméleti anyagot és gyakorlati tanácsokat adnak a feladatok megoldásához.

Ötösöm lesz fizikából
doksi - Matek
http://www.doksi.hu/get.php?lid=660

120 feladat és megoldásaik. A régi matematika érettségi feladatainak megoldása. A legtöbb még ma is aktuális.

doksi - Matek
Érettségi feladatsorok, tételek
http://www.erettsegizz.com/

Érettségi tételek, feladatsorok! Találj segítséget magadnak az érettségihez!

Érettségi feladatsorok, tételek
Pálya-kaluz kérdőív
http://www.palyanet.hu/index.php?article_id=130#

A kérdőív elkalauzol abba a világba, ahol jobban megismerheted a benned rejlő lehetőségeket. Segít abban, hogy jobban megismerd önmagad. Ha kitöltöd a kérdőív 20 kérdését, megkaphatod, hogy a választásaid alapján melyik az a tevékenység típus, amelyik számodra örömet okoz, érdekes lehet.

Pálya-kaluz kérdőív
Történelem tételek
http://www.eduline.hu/erettsegi2009-erettsegi_tortenelem/20090329_tortelenem ...

Az idei érettségire történő felkészülés ideje alatt az eduline.hu olvasói értékes segítséget kapnak történelem tantárgyból. Érettségiztető szaktanár által kidolgozott tételeket tölthetnek le, melyek tartalmaznak minden szükséges adatot, fogalmat és évszámot. Ha sikerül ezek közül kihúznod egyet a szóbeli érettségin, biztos lehetsz a jó jegyben.

Történelem tételek
érettségibázis - tételek
http://erettsegibazis.com/tetelek/Angol_nyelv/

Angol nyelv érettségi tételek, emelt és középszint.

érettségibázis - tételek
Diákkapu
http://www.diakkapu.hu/

A Diákkapu az IBCnet Magyarország Kft. által üzemeltetett oktatási információs portál.

Diákkapu
Kémia érettségi tételek
http://erettsegi.com/kemia/

erettsegi.com - Kidolgozott kémia érettségi tételek, feladatok.

Kémia érettségi tételek
Hirdetések
Oldal leírása
erettsegi.wyw.hu: Érettségi katalógus. Érettségi vizsával kapcsolatos weboldalak gyűjteménye. Érettségi tételgyűjtemények, pótvizsga és előkészítő információk.
Gyűjteményünkben 173 válogatott érettségi témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 173 | Várakozó linkek: 1 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 9091