Irodalom érettségi > Érettségi - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Irodalom érettségi > 8 weboldal. Kategória leírása:

erettsegi.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Garantált minőségű kidolgozott tételek
http://www.eduline.hu/erettsegi2009-erettsegi_magyar/20090324_magyar_erettse ...

Magyar nyelv és irodalom tantárgyból az eduline.hu hivatalos szaktanácsadója által készített, ellenőrzött, garantált minőségű kidolgozott érettségi tételek tölthetők le az idei érettségire való felkészülés ideje alatt. Az eduline.hu olvasóinak a felkészülésben nagy segítség a magyar nyelv és az irodalom tantárgy letölthető segédanyagai. Ezeket az elmúlt évek során érettségi előtt álló szorgalmas diákok dolgozták ki és töltötték fel önzetlenül, kizárólag azzal a céllal, hogy másoknak megkönnyítsék a felkészülést. A 2009 évi érettségire most valami mással is készültünk. Megbíztunk egy szaktanárt, aki már több éve érettségiztet egy középiskolában magyar nyelv és irodalom tantárgyból, hogy dolgozzon ki ő az eduline.hu olvasói számára minél több irodalom és nyelvtan érettségi tételt.

Garantált minőségű kidolgozott tételek
Műelemzések
http://www.doksi.hu/elemzes.php?order=elemzes

doksi.hu - Irodalmi műelemzések hasznos gyűjteménye.

Műelemzések
Hogyan írjunk műelemzést?
http://www.doksi.hu/ehogyan.php

Sokféleképen elemezhetünk egy művet, mégis valamennyi műelemző eljárás - ha különböző úton is -, egy cél felé halad: a műalkotás törvényeinek felkeresése, feltárása felé, s kiemelt szempontok szerint jelentős tapasztalati forrásnak, próbának tekintik konkrét műalkotások konkrét elemzéseit... Az elemzést bekezdésekre kell tagolni, emellett betartani a hármas egységet: a bekezdést általában tételmondattal kell kezdeni, amely magában foglalja a bekezdésekben tárgyalt téma egészét. A tételmondat kifejtéséből áll a bekezdés tartalma. Egy bekezdés általában 5-8 összetett mondatból áll, a bekezdés lezárása pedig utaló mondattal történik, aminek feladata az átvezetés a következő bekezdéshez, tartva ezzel az elemzés gördülékenységét és logikai menetét.

Hogyan írjunk műelemzést?
doksi.hu - Kötelező olvasmányok
http://www.doksi.hu/elemzes.php?order=kotelezo

doksi.hu - Kötelező olvasmányok gyűjteménye, szereplők, történet...

doksi.hu - Kötelező olvasmányok
Magyar nyelv és irodalom
http://www.eduline.hu/hirek/20090310_magyar_nyelv_es_irodalom_erettsegi.aspx

A magyar nyelv és irodalom kötelező érettségi tantárgy. Ezzel kezdődik az írásbeli érettségi. Első napon, általában május elején hétfő reggel 8-tól. A szóbeli érettségi vizsga június második felében zajlik egy napon a többi tantárggyal az iskolák kiírása szerint. Az írásbeli érettségi vizsga elsősorban kreativitást, nyelvi logikát, fogalmazáskészséget igényel, míg a szóbeli vizsga már a lexikális tudást is számon kéri.

Magyar nyelv és irodalom
Olvasónaplók, Elemzések
http://www.kotelezokroviden.msnfan.hu/

Túl sok kötelező olvasmányt adtak fel a szünetre? Nincs időd elolvasni őket? Ha válasz igen, akkor látogasd meg oldalunkat! Kötelező olvasmányok rövidítve, olvasónaplók, elemzések várnak rád. Gyere és nézz be! Kötelezők röviden: alsós, 9-es, 10-es, 11-es, 12-es osztályokban kötelező olvasmányok rövid tartalma, elemzése, összefoglalása ingyen elérhető minden elfoglalt diák számára. A hazai és nemzetközi szépirodalom legszebb alkotásainak összefoglalója megtalálható az oldalunkon. A weboldal böngészését szülőknek is ajánljuk, ha nosztalgiázni szeretnének, vagy gyermekük felkészülését segítenék, nem kell elolvasni az összes kötelezőt újra.

Olvasónaplók, Elemzések
A kommunikáció tényezői és funkciói
http://www.eduline.hu/erettsegi2009-erettsegi_magyar/20090330_magyar_nyelv_e ...

Szaktanár által kidolgozott, pontos és teljes tételkidolgozás magyar nyelv írásbeli érettségire.

A kommunikáció tényezői és funkciói
Irodalom segédlet
http://erettsegi.com/irodalom/

erettsegi.com - Segítség az irodalom érettségihez: kidolgozott tételek és feladatsorok.

Irodalom segédlet
Hirdetések
Oldal leírása
erettsegi.wyw.hu: Érettségi katalógus. Érettségi vizsával kapcsolatos weboldalak gyűjteménye. Érettségi tételgyűjtemények, pótvizsga és előkészítő információk.
Gyűjteményünkben 173 válogatott érettségi témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 173 | Várakozó linkek: 1 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 9091